(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Voisiko Kiina rahoittaa Jäämeren radan?

podcast arktinen kansikuvaPääsiäisenä karvahatuista ei vielä kannata luopua, sillä The Ulkopolist palaa jälleen lumen ja jään alueelle pohjoiseen. Arktista aluetta käsittelevässä erikoisjaksossa keskustelemaan saapuu Suomen pohjoisen politiikan suurlähettiläs Harri Mäki-Reinikka ja jäänmurtajistaan tunnetun Arctian viestintäpäällikkö Eero Hokkanen. 

Arktinen alue on noussut alkuvuodesta otsikoihin ja analyysin keskiöön etenkin Kiinan julkaistua – ensimmäistä kertaa – arktisen alueen strategiansa. Sen kulmakiviä ovat Jääsilkkitie ja yhteistyö arktisten valtioiden kanssa, taloudellisten etujen saaminen sekä kansainvälisten sääntöjen luominen. Kansainvälisessä politiikassa tyhjiöillä on tapana täyttyä, eikä Kiinan aikeita ja kykyjä kannata vähätellä.

Podcastissa puhutaan myös Suomen kyvyistä. Ilmastonmuutos on koko maapalloa uhkaava muutos, mutta yritykset ja valtiolliset toimijat näkevät esimerkiksi pohjoisen Jäämeren jääpeitteen katoamisen tuovan taloudellisia mahdollisuuksia.

Keskustelemassa ovat Suomen pohjoisen politiikan suurlähettiläs Harri Mäki-Reinikka ja jäänmurtajistaan tunnetun Arctian viestintäpäällikkö Eero Hokkanen. Studiossa keskustelua ohjaavat molemmat UPT-juontajat eli Tuomas Lähteenmäki ja Veera Honkanen.

Pääsiäisenä ehtii tehdä muutakin kuin syödä mämmiä, joten ei muuta kuin läppäri auki ja lukemaan:

Lumilohikäärmeitä Koillisväylällä – painopiste pohjoisessa siirtyy itään

Miten Suomen tulisi hyötyä arktisesta alueesta?

Suomi ja Kiinan arktisen vallan anatomia: pehmeää, kovaa ja terävää?

Nyrkkipajoista teknologian huipulle: Kiina halajaa teollisuuden suurvallaksi

Podcast: Pandadiplomatiaa ja Kiinan pehmeän vallankäytön arsenaali

Nauhoitettu: 16.3.2018

Juontajat: Tuomas Lähteenmäki ja Veera Honkanen

Edit: Tuomas Lähteenmäki, Petri Vanhanen ja Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Löydät The Ulkopolitistin muut podcast-jaksot täältä.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *