(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Venäjä ja nationalismin palo

Tuomas Lähteenmäki | 14.04.2018

 

Mihin kansallistunne sidotaan Venäjällä? The Ulkopolitist luotaa naapurimaamme suuria kertomuksia ja pohtii, mihin suuntaan  valtiollinen nationalismi on liikkumassa.

Kansainvälisen ilmapiirin kiristyessä on hyvä hetkeksi pysähtyä ja tarkastella Venäjän sisäpoliittista tilannetta.

Jaksossa analysoidaan, mitä tarkoitetaan autoritäärisellä paradigmalla Venäjällä ja pohditaan pystyykö nykyhallinto tarjoamaan uskottavan suurta visiota nuorelle internet-sukupolvelle.

Studiossa vieraana:

Iida Tikka on Ylen ulkomaantoimittaja ja MTV3:n ja STT:n entinen Moskovan kirjeenvaihtaja. Tikka seuraa työssään erityisesti Venäjän sisäpoliittisia kehitystä ja uutta liikehdintää.

Veera Laine on valmistelee väitöskirjaa nationalismista Venäjällä poliittisen historian oppiaineessa Helsingin yliopistossa. Hän työskentelee myös tutkijana Ulkopoliittisen instituutin EU:n itäinen naapurusto ja Venäjä -tutkimusohjelmassa.

Janne Soisalon-Soininen on helsinkiläinen toimittaja ja viittä vaille valmis valtiotieteen maisteri. Gradussaan Janne on käsitellyt EU:n taloudellisten ja sosiaalisten tavoitteiden yhteensovittamisen problematiikkaa ja poliittiseen ongelmanasetteluun liittyvää vallankäyttöä. Hänellä on työkokemusta muun muassa Taloussanomista ja Suomen YK-edustustosta New Yorkista. Tällä hetkellä Janne työskentelee Kauppalehdessä.

Nauhoitettu: 9.4.2018

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Edit: Petri Vanhanen ja Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Löydät The Ulkopolitistin muut podcast-jaksot täältä.

 


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *