(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: Voiko ilmastonmuutos sytyttää konflikteja?

Tuomas Lähteenmäki | 12.05.2018

podcast-kuva jaksoon Afrikka ja säiden ääri-ilmiöt

Miten ilmastonmuutos ja äärimmäiset sääilmiöt vaikuttavat konfliktien syntyyn Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa?

Keskustelu ilmastonmuutoksen ja äärimmäisten sääilmöiden vaikutuksesta konfliktien syntyyn on kasvavassa määrin tapetilla.

The Ulkopolitist luotaa äärimmäisten sääilmiöiden vaikutuksia Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa. Minkälaisen turvallisuuspoliittisen haasteen muuttuvat ilmasto- ja ympäristöolot asettavat alueen valtiolle?

Studiossa vieraana:

Maria Ristimäki työskentelee konfliktinratkaisujärjestö CMI:llä. Aikaisemmin hän on tehnyt tutkimusta Länsi-Afrikan konflikteista International Crisis Groupille, keskittyen etenkin Boko Haramiin ja Tšadjärven kriisiin. Marialla on kansainvälisen turvallisuuden maisterintutkinto Sciences Po:n yliopistosta Pariisista.

Katariina Mustasilta on väitöskirjatutkija Essexin yliopiston politiikan tutkimuksen laitoksella. Hän tutkii maiden sisäisiin aseellisiin ja aseettomiin konflikteihin sekä rauhan mahdollisuuksiin vaikuttavia tekijöitä. Katariina on aiemmin työskennellyt muun muassa Uppsalan yliopistossa ja ulkoasiainministeriössä. Hänellä on maisterintutkinto Uppsalan yliopiston rauhan- ja konfliktintutkimuksen laitokselta ja kandidaatintutkinto kansainvälisestä politiikasta Tampereen yliopistosta.

Nauhoitettu: 17.4.2018

Juontaja: Tuomas Lähteenmäki

Edit: Petri Vanhanen ja Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Löydät The Ulkopolitistin muut podcast-jaksot täältä.

 


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *