(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Oletko se sinä?

Anna Tervahartiala | 11.07.2018

Oletko se sinä?

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä kansainvälisiä suhteita käsittelevä verkkolehti. Julkaisu pyörii rakkaudesta lajiin -periaatteella eli vapaaehtoisvoimin. Kollektiivi koostuu lähes 70 tekijästä ja nyt etsimme joukkoomme uusia kirjoittajia, toimittajia, viestijöitä ja kielenhuoltajia. Jos tunnet paloa vaikeisiin aiheisiin ja rohkeisiin avauksiin, olet juuri löytänyt tiimin, jossa tehdä unelmistasi totta!

The Ulkopolitistin ydintoiminta koostuu kolme kertaa viikossa julkaisuista analyyseista, kommenteista ja arvioista. Lisäksi julkaisemme kahden viikon välein podcasteja ja ylläpidämme Facebook-, Twitter- ja Instagram -tilejä. Järjestämme myös tapahtumia, joista suunnitellaan erityistä painopistettä kaudelle 2018-2019. Olemme kasvunälkäinen joukko ja kaipaamme riveihimme tekijöitä, joilla on vahva tahtotila ylläpitää laadukasta toimintaa ja kasvattaa The Ulkopolitist uusiin mittoihin. Haluamme, että The Ulkopolitist käynnistää seuraavan kauden entistä vahvempana, nopeampana ja terävämpänä.

Olemme vakiinnuttaneet asemamme Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan julkaisujen kärkikastissa ja haemme tekijöitä, jotka näkevät The Ulkopolitistin mahdollisuutena kehittyä kirjoittajina, viestijöinä ja korkeatasoisen, ajankohtaisen keskustelun kävijöinä. Tekijöiltä edellytetään oma-aloitteisuutta, sillä jokainen toimitus ja tiimi vastaa itsenäisesti työnsä toteuttamisesta ja kehittämisestä.

Toimituksemme kokoontuu kuukausittain toimituskokouksiin Helsinkiin keskustelemaan verkkolehden toiminnasta ja päivänpolttavista teemoista sekä afterworkkaamaan parhaassa seurassa. Toimituksemme pyörii Slackissa eli maantieteellinen sijainti ei ole kynnyskysymys. Aktiivinen osallistuminen on valtti #1.

Lisätietoa The Ulkopolitistin tiimistä löytyy täältä. Verkkolehden taustoista voi lukea täältä.

Etsimme mukaan seuraavia tekijöitä:

 

Eurooppa

Kirjoittajia Euroopassa tapahtuu niin politiikan kuin talouden saralla. Jos sinulla on tuoretta näkemystä näiden aiheiden saralta, tutustumme mielellämme hakemukseesi.

Konflikti ja turvallisuus

Kirjoittajia Etsimme kirjoittajia, joilla pysyy kynä kädessä esimerkiksi terrorismin tutkimuksen, ilmastonmuutokseen liittyvien turvallisuuskysymysten, feministisen turvallisuustutkimuksen, kyberturvallisuuden ja humanitaarisen oikeuden teemojen parissa.

Suomi

Kirjoittajia ja toimittajia Suomi, maailma, talouspolitiikka, kansainvälinen kauppa ja energia. Suomi-toimituksemme hakee tekijöitä, jotka pystyvät katsomaan sekä lähelle että kauas.

Aasia ja Tyynimeri

Kirjoittajia Aasia-toimituksen painopiste on sijainnut vankasti Kiinassa, joten kaipaamme nyt vahvistusta muiden alueen merkittävien pelaajien sielunelämän tuntemukseen. Jos tunnet syvälliseti Intiaa, Koreoita, Japania tai Vietnamia sekä näiden asemaa Itä-Aasian ja globaalin kansainvälisen politiikan tuoksinnassa, älä epäröi lähestyä!

Afrikka ja Lähi-itä

Afrikka / Kirjoittajia – Seuraatko ranskankielistä Afrikkaa? Onko Afrikka sinulle jotain muutakin kuin konflikteja ja kehitystä? Tai osaatko katsoa näitä teemoja uusista näkökulmista? Tiimi kaipaa lisäkäsiä valtavan maanosan tarkasteluun ja tutkimiseen.

Lähi-itä / Kirjoittajia – Lähi-itä-tiimi etsii osaajia, joilla on vainu esimerkiksi Persianlahdesta, Algeriasta, Iranista, uskonnosta, kulttuurista ja edellä mainittujen suhteesta toisiinsa.

Amerikat

Kirjoittajia ja toimittajia – Etelä-Amerikka, Karibia, Kanada ja Yhdysvallat. Etsimme tekijöitä, jotka näkevät Twitter-tilejä syvemmälle.

Viestintä

Sometuottajia, kuvittajia ja suunnittelijoita The Ulkopolitistilla on Facebookissa seuraajia yli 6500, Twitterissä yli 12 000 ja Instagramissa noin 1000. Sometuottajana pidät huolen siitä, että sisältömme löytää lukijat. Löydät jutuista kiinnostavat kulmat ja osaat yhdistää asiantuntevan sekä rennon otteen, huumoria unohtamatta. Arvostamme intoa kuvaamiseen ja videoiden tekoon. Kuvittajalta kaipaamme idearikasta otetta, taitavaa kynää ja graafista osaamista. Osaat infograafit ja tiedon visualisoinnit. The Ulkopolitist pyrkii jatkuvasti kehittämään viestinnän strategiaansa. Myös tähän työhön on tarjolla tekemistä osaaville lisäkäsille.

Kielenhuoltajat

Eskapistinen protektionismi, rekonstruoitu eskalaatio ja suvereeni legitimiteetti. Pelasta meidät jargonilta, anglismeilta ja munkkilatinalta. Kielenhuoltajana pääset viilaamaan pilkkua ja paneutumaan juttujen rakenteeseen, jotta jokainen analyysi saa niin virkailijoiden kuin lähisukulaisten ihon kananlihalle.

* * *
Roolit

Kirjoittajat ovat julkaisun selkäranka ja tuottavat pääosan The Ulkopolitistin sisällöstä. Kirjoittajat ammentavat asiaosaamisestaan juttujen ideointiin ja kirjoittavat teräviä artikkeleita maailmanpoliittisista ilmiöistä.

Toimittajat pyörittävät lehden arkea, työstävät julkaisuaikataulua yhdessä kirjoittajien kanssa sekä viilaavat juttujen rakennetta ja kieltä. Toimittajan ja kirjoittajan roolit eivät sulje toisiaan pois. Myös toimittajat voivat kirjoittaa ja kirjoittajat toimittaa.

Viestintätiimi pitää huolen siitä, että sisältömme löytää lukijat, asiantuntijamme näkyvät mediassa ja olemme median aallonharjalla

Kielenhuoltajat vastaavat siitä, että suuretkin ajatukset ovat selkeitä ja oikein ilmaistu.

* * *

Hakuohjeet

Liitä hakemukseesi:
1) Ansioluettelo
2) Vapaamuotoinen hakukirje (1 liuska)
3) Kirjoittajat ja toimittajat:
– Juttuehdotus (otsikko + 2-5 lauseen synopsis)
– Viestijät: 3 ehdotusta (1-3 lausetta/kpl) siitä, miten tehdä The Ulkopolitistista entistä halutumpi

Jos sinulta löytyy:
+ Kirjoittajat, toimittajat ja kielenhuoltajat: kirjoitus- tai työnäyte (esim. essee, artikkeli tai blogiteksti)
+ Viestijät: portfolio

Nimeä sähköpostisi: HAKEMUS – Toimituksen nimi
(esim. HAKEMUS – Konflikti ja turvallisuus)

Nimeä tiedostot: Toimitus_nimesi_tiedostotyyppi
(esim. Konfliktijaturvallisuus_SUKUNIMI_ETUNIMI_CV)

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen [email protected] viimeistään keskiviikkona 25.7. klo 23.59.

Kysymyksiin vastaa päätoimittaja Anna Tervahartiala ([email protected]).

Onnea hakuprosessiin!


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *