(Huomioithan, että tämä artikkeli on kuusi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Podcast: ”Yhdysvalloissa vallan menettämisen pelko on suuri”

Veera Honkanen | 03.11.2018

 

podcast-kuva Yhdysvaltain välivaalit

Yhdysvalloissa äänestetään välivaaleissa tiistaina 6. marraskuuta. Millaiseen kiperään tilanteeseen presidentti Donald Trump joutuisi, jos demokraatit saisivat muhkean vaalivoiton?

 

The Ulkopolitistin podcastissa pureudutaan tällä kertaa Yhdysvaltojen politiikkaan. Millaiset teemat ovat olleet pinnalla ennen marraskuisia välivaaleja? Onko maa niin kahtiajakautunut kuin täällä ajatellaan? Mitä voisi tehdä toisin?

Yksi maan poliittisen järjestelmän ongelmista koskee äänestysaktiivisuutta.

”On paljon ihmisiä, jotka ovat pettyneitä kaksipuoluejärjestelmään, ja se on varmasti yksi syy matalille äänestysaktiivisuusluvuille. Ehdokkaaksi pääseminen on edelleen erittäin vaikeaa”, Mikkel Näkkäläjärvi sanoo.

Suomessa matala äänestysprosentti on puolueiden jakama yhteinen huoli. Näin ei ole Yhdysvalloissa.

”Joissakin osavaltioissa kannattaa tehdä äänestäminen vaikeaksi. Jos esimerkiksi nuoret rekisteröityisivät äänestäjiksi, he äänestäisivät pääosin demokraatteja. Vallan menettämisen pelko on aika suuri”, Joel Linnainmäki huomauttaa.

Studiovieraina ovat:

Mikkel Näkkäläjärvi, lappilainen Demarinuorten puheenjohtaja, SDP:n Pohjoismaa-työryhmän puheenjohtaja ja eurovaaliehdokas. Häntä kiinnostaa erityisesti EU:n ulko- ja turvallisuuspolitiikka ja EU globaalina toimijana.

Joel Linnainmäki, Allianssin kansainvälisen vaikuttamisen asiantuntija ja Kansainvälisen politiikan yhdistyksen FAIAn puheenjohtaja. Linnainmäkeä kiinnostaa etenkin kansainvälinen yhteistyö ja Suomen ulkopolitiikka.

Äänitetty: 30.10.2018

Juontajat: Tuomas Lähteenmäki ja Veera Honkanen

Edit: Veera Honkanen, Petri Vanhanen ja Jussi Heinonkoski

Jingle: Anni Mattila

Kaikki The Ulkopolitistin podcastit löytyvät täältä.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *