(Huomioithan, että tämä artikkeli on viisi vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

The Ulkopolitistin kasvu jatkuu – Mahdollisuutesi hakea mukaan Suomen särmikkäimpään  #ulpo #turpo -mediaan on täällä

Anna Tervahartiala | 08.07.2019

Ovatko intensiivisest, hallitut ja suhteellisen rauhanomaiset analyysit bravuurisi? Kerro lisää ja hae mukaan! Kuva: Emdot / CC

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä kansainvälisen politiikan ilmiöitä käsittelevä verkkolehti. Julkaisu pyörii rakkaudesta lajiin -periaatteella eli vapaaehtoisvoimin. Kollektiivi koostuu noin 90 tekijästä, ja nyt etsimme joukkoomme uusia kirjoittajia, toimittajia, viestijöitä ja kielenhuoltajia. Jos tunnet paloa vaikeita aiheita ja rohkeita avauksia kohtaan, olet juuri löytänyt tiimin, jossa tehdä unelmistasi totta!

The Ulkopolitistin ydintoiminta koostuu kolme kertaa viikossa julkaistavista analyyseista, kommenteista ja arvioista. Lisäksi julkaisemme kahden viikon välein podcasteja ja ylläpidämme Facebook-, Twitter- ja Instagram-tilejä. Järjestämme myös tapahtumia, joiden saralla elämmekin totisesti jännittäviä aikoja – mukaan kaivataan siis tekijöitä, jotka tarkastelevat ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa tekstianalyysejä laajemmin.

Olemme vakiinnuttaneet asemamme Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan julkaisujen kärkikastissa ja haemme osaajie, jotka näkevät The Ulkopolitistin mahdollisuutena kehittyä kirjoittajina, viestijöinä ja korkeatasoisen, ajankohtaisen keskustelun kävijöinä. Olemme kasvunälkäinen joukko ja kaipaamme riveihimme tekijöitä, joilla on tahto kasvattaa The Ulkopolitist uusiin mittoihin. Tekijöiltä edellytetään oma-aloitteisuutta, sillä jokainen toimitus ja tiimi vastaa itsenäisesti työnsä toteuttamisesta ja kehittämisestä. Tässä vaiheessa on jälleen hyvä alleviivata, että The Ulkopolitist pyörii vapaaehtoisvoimin.

Toimituksemme kokoontuu kuukausittain toimituskokouksiin Helsinkiin keskustelemaan verkkolehden toiminnasta ja päivänpolttavista teemoista sekä afterworkkaamaan parhaassa seurassa. Toimituksemme pyörii Slackissa eli maantieteellinen sijainti ei ole kynnyskysymys.

Lisätietoa ulkopolitisteista löytyy täältä. Verkkolehden taustoista voi lukea täältä.

Etsimme mukaan seuraavia tekijöitä:

Eurooppa

Kirjoittajia – Euroopassa tapahtuu niin politiikan kuin talouden saralla. Eurooppa-toimitus etsii tällä hetkellä erityisesti Balkanin maita, Espanjaa, Visegrad-blokkia, Baltiaa tai Pohjoismaita seuraavia henkilöitä, mutta kannustamme muitakin alueita tai aiheita seuraavia hakemaan mukaan! Jos sinulla on halu tarjoilla lukijoille uutisotsikoita syvempää analyysiä, tutustumme mielellämme hakemukseesi.

Suomi

Kirjoittajia ja toimittajia – Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikka, talous, ympäristö ja energia. Suomi-toimituksemme hakee tekijöitä, jotka pystyvät katsomaan sekä lähelle että kauas.

Aasia ja Tyynimeri

Kirjoittajia – Aasia-toimituksen painopiste on sijainnut vankasti Kiinassa, joten kaipaamme nyt vahvistusta muiden alueen merkittävien pelaajien sielunelämän tuntemukseen. Jos tunnet syvällisesti esimerkiksi Intiaa tai Vietnamia sekä näiden asemaa Itä-Aasian ja globaalin kansainvälisen politiikan tuoksinassa, älä epäröi lähestyä!

Afrikka ja Lähi-itä

Saharan etelänpuolinen Afrikka / Kirjoittajia – Toimitus kaipaa lisäkäsiä valtavan maanosan tarkasteluun ja tutkimiseen. Tunnetko ranskankielistä tai eteläistä Afrikkaa? Entä seuraatko esimerkiksi Sudanin tapahtumia? Etsimme erityisesti osaajia, jotka tuntevat Afrikkaa koskevia laajempia ajankohtaisia ilmiöitä ja mantereen muutoksia sekä seuraavat Afrikan kansainvälisiä suhteita.

Lähi-itä / Kirjoittajia –Toimituksella on laajaa osaamista alueelta, mutta muutamaan maahan kaipaisimme lisävahvistusta. Jos siis Algeria, Irak tai Iran ovat juuri sinun intohimosi ja asiantuntijuutesi kohde, älä arkaile laittaa hakemusta. Politiikan lisäksi tiimiimme kaivataan alueen kulttuurin ja uskontojen eksperttejä, joten hakemukset myös näiltä osaajilta ovat tervetulleita.

Amerikat

Kirjoittajia ja toimittajia – Etsimme tekijöitä, jotka tuntevat esimerkiksi Etelä- ja Keski-Amerikkaa, Karibiaa tai Yhdysvaltoja ja jotka katsovat maailmaa Twitter-tilejä syvemmältä. Erityisen kiinnostuneita olemme osaajista, jotka ymmärtävät kaksoismannerta koskevia ajankohtaisia ilmiöitä, kuten siirtolaisuutta, poliittisen kartan muutoksia sekä  ilmastonmuutoksen vaikutusta alueen maihin.

Viestintä

Sometuottajia, kuvittajia ja suunnittelijoita – The Ulkopolitistilla on Facebookissa seuraajia yli 6 500, Twitterissä yli 12 000 ja Instagramissa noin 1 000. Sometuottajana pidät huolen siitä, että sisältömme löytää lukijat. Löydät jutuista kiinnostavat kulmat ja osaat yhdistää asiantuntevan sekä rennon otteen, huumoria unohtamatta. Arvostamme intoa kuvaamiseen ja videoiden tekoon. Kuvittajalta kaipaamme luovaa otetta, taitavaa kynää ja graafista osaamista. Osaat infograafit ja tiedon visualisoinnit. The Ulkopolitist pyrkii jatkuvasti kehittämään viestinnän strategiaansa. Myös tähän työhön on tarjolla tekemistä osaaville lisäkäsille.

Kielenhuoltotiimi

Kielenhuoltajia – Eskapistinen protektionismi, rekonstruoitu eskalaatio ja suvereeni legitimiteetti. Pelasta meidät jargonilta, anglismeilta ja munkkilatinalta. Kielenhuoltajana pääset toisaalta hiomaan yksityiskohtia, toisaalta paneutumaan juttujen rakenteeseen ja ilmausten ymmärrettävyyteen, jotta jokainen teksti saa niin virkailijoiden kuin lähisukulaisten ihon kananlihalle. Termiosaamisesta ei myöskään ole haittaa.

Podcast-tiimi, kulttuuritoimitus, tapahtumatuotanto ja muut

Podcastit – Podcast-tiimi etsii joukkoonsa intohimoista editoijaa, jonka kädenjäljen seurauksena jaksojen leikkaus ja äänenlaatu on viimeistelty. Podcast ilmestyy kaksi kertaa kuukaudessa.

Kulttuuritoimitus – Oletko aina unelmoinut mediasta, jossa voisit puhua tappajaroboteista ja automatisoidun sinfoniaorkesterin yhtymäkohdista? The Ulkopolitist on haudutellut unelmaa toimituksesta, joka toisi ulko- ja turvallisuuspolitiikan, populaarikulttuurin ja ihmismielen kiehtovimmat älynväläykset yhden toimituksen alle. Etsimme henkilöä, joka kuratoisi tekijöidemme osaamisen kummallisimmat nippelitiedot kulttuurikokonaisuuksiksi, jotka eivät jättä ketään kylmäksi.

Tapahtumat – The Ulkopolitistilla on unelma jalkautua lukijoiden pariin ja kohdata ihimset ihmisinä tapahtumien muodossa. Oletko tapahtumatuottaja henkeen ja vereen? Etkö vielä ole, mutta tahtoisit olla vaikka vain vähän? Hae mukaan!

Muut – Tiedätkö jotain, mitä me emme tiedä? Kiinnostavatko sotilasstrategiat ja konfliktien tai rauhan filosofisest ulottuvuudet. Jätä avoin hakemus ja kerro, mihin suuntaan tahtoisit viedä The Ulkopolitistia ja miten.

* * *
Roolit

Kirjoittajat ovat julkaisun selkäranka ja tuottavat pääosan The Ulkopolitistin sisällöstä. Kirjoittajat ammentavat asiaosaamisestaan juttujen ideointiin ja kirjoittavat teräviä artikkeleita maailmanpoliittisista ilmiöistä.

Toimittajat pyörittävät lehden arkea, työstävät julkaisuaikataulua yhdessä kirjoittajien kanssa sekä viilaavat juttujen rakennetta ja kieltä. Toimittajan ja kirjoittajan roolit eivät sulje toisiaan pois. Myös toimittajat voivat kirjoittaa ja kirjoittajat toimittaa.

Viestintätiimi pitää huolen siitä, että sisältömme löytää lukijat, asiantuntijamme näkyvät mediassa ja olemme median aallonharjalla.

Kielenhuoltajat vastaavat siitä, että suuretkin ajatukset ovat selkeitä ja muotoiltu suomen kielen suositusten mukaan, välimerkit aseteltu paikoilleen sekä vieraskieliset nimet naputeltu ns. prikulleen.

* * *

Hakuohjeet

Liitä hakemukseesi:

1) Ansioluettelo
2) Vapaamuotoinen hakukirje (max 1 liuska)
3) Kirjoittajat ja toimittajat:
– Juttuehdotus (otsikko + 2–5 lauseen synopsis)
– Viestijät ja muut: 3 ehdotusta (1–3 lausetta per ehdotus) siitä, miten tehdä The Ulkopolitistista entistä särmikkäämpi.

Jos sinulta löytyy:
+ Kirjoittajat ja toimittajat: kirjoitus- tai työnäyte (esim. essee, artikkeli tai blogiteksti)
+ Viestijät: portfolio

Nimeä sähköpostisi:
HAKEMUS_Toimituksen nimi
(esim. HAKEMUS_Suomi tai HAKEMUS_Podcastit)

Nimeä tiedostot:
Toimitus_SUKUNIMI_ETUNIMI_tiedostotyyppi
(esim. Suomi_MAIJU_MEIKÄLÄINEN_CV)

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen [email protected] viimeistään lauantaina 20.7. klo 23.59.

Kysymyksiin vastaa päätoimittaja Anna Tervahartiala ([email protected]).

 


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *