(Huomioithan, että tämä artikkeli on neljä vuotta vanha. Artikkelissa esitellyt asiat, tilanteet ja analyysit eivät välttämättä päde enää nykypäivään.)

Mahdollisuuksien ikkuna on auki: Suomen suurin ja vaikuttavin* ulpo- ja turpomedia hakee tekijöitä

The Ulkopolitist | 27.05.2020

Kuva: NASA / Unsplash

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä kansainvälisen politiikan ilmiöitä käsittelevä verkkolehti. Julkaisu pyörii rakkaudesta lajiin -periaatteella eli raa’alla vapaaehtoisvoimalla. Kollektiivi koostuu noin 90 tekijästä, ja nyt etsimme joukkoomme uusia kirjoittajia, tuottajia, toimittajia, viestijöitä ja kielenhuoltajia. Jos siis tunsit turvallisuuspoliittisen mannerlaatan liikahduksen sisälläsi, jatka lukemista.

The Ulkopolitistin ydintoiminta koostuu kolme kertaa viikossa julkaistavista analyyseista, kommenteista ja arvioista. Tämän lisäksi viitoitamme tietä podcastversumissa ja villitsemme massoja Facebookissa, Twitterissä, LinkedInissä ja Instagramissa (kyllä, saat luotsata meidät TikTokiin, jos se on se juttu). Ydintoiminnan lisäksi järjestämme tapahtumia, joiden saralla kasvupotentiaali on suurta – niin interwebissä kuin IRL.

Enemmän. Isommin. Paremmin.

Olemme vakiinnuttaneet asemamme Suomen ulko- ja turvallisuuspoliittisten julkaisujen kärkikastissa ja haemme mukaan osaajia, jotka näkevät The Ulkopolitistin mahdollisuutena kehittyä toimittajina, tuottajina, kirjoittajina ja viestijöinä sekä korkeatasoisen, ajankohtaisen keskustelun kävijöinä. Olemme kasvunälkäinen joukko ja kaipaamme riveihimme tekijöitä, joilla on tahto kasvattaa The Ulkopolitist uusiin mittoihin. Tekijöiltä edellytetään oma-aloitteisuutta. Meidän kanssamme ei tarvitse pohtia, saako tehdä. Kysymys on pikemminkin siitä, mitä ja miten tehdään

Toimituksemme kokoontuu kuukausittain toimituskokouksiin Helsinkiin ja afterworkkaamaan parhaassa seurassa. Maantieteellinen sijainti ei ole kynnyskysymys, sillä toimituksemme arki pyörii Slack-sovelluksessa ja kokouksia on myös uuden koronanormaalin siivillä järjestetty entistä enemmän verkossa.

Myös uusilta tekijöiltä edellytämme Slack-keskustelujen säännöllistä seuraamista ja toimituksen muihinkin työskentelytapoihin sitoutumista.

Lisätietoa ulkopolitisteista löytyy täältä. Verkkolehden taustoista voi lukea täältä.

Etsimme mukaan seuraavia tekijöitä:

Eurooppa

Kirjoittajia & toimittajia: Eurooppa-toimitus etsii uusia kirjoittajia ja toimittajaa. Haemme kokeneita kirjoittajia, joilta toivomme perehtyneisyyttä mantereemme suuriin haasteisiin, kuten Euroopan hallintoon, talouteen ja/tai ilmastopolitiikkaan. Lisäksi kaipaamme erityisesti Etelä-Eurooppaan perehtyneitä asiantuntijoita. Toivotamme kuitenkin kaikki hakemukset tervetulleiksi alueellisesta/temaattisesta osaamisesta riippumatta. Sen lisäksi toimituksessamme on sijaa myös uudelle toimittajalle. Toimittajan tehtäviin kuuluu kirjoittajien ohjaaminen, tekstien kehittäminen kirjoittajien kanssa ja niiden toimittaminen. Arvostamme sitoutuneisuutta – jos todella haluat olla antaumuksella mukana paremman Eurooppa-keskustelun kirittäjänä, tämä on mahdollisuutesi!

Suomi

Kirjoittajia & toimittajia: Suomi-toimitus etsii tiimiinsä lisää innokkaita kirjoittajia ja toimittajia! Haemme henkilöitä, joilla on tuntemusta Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikasta sekä aiempaa kokemusta analyysien kirjoittamisesta tai editoimisesta. Myös tietous pohjoismaisesta yhteistyöstä luetaan eduksi.  

Aasia ja Tyynimeri

Kirjoittajia: Aasian ja Tyynenmeren toimitus etsii joukkoonsa yhtä tai kahta uutta kirjoittajaa. Haussa on erityisesti henkilöitä, jotka tuntevat syvällisesti Indonesiaa ja myös muita Kaakkois-Aasian alueen maita. Etsimme myös tiimiimme uutta Kiina-tuntijaa, joka tuntee ja osaa avata maan politiikan ja ulkopolitiikan kiemuroita. 

Afrikka ja Lähi-itä

Saharan eteläpuolinen Afrikka /  Kirjoittajia: Afrikka-toimitus etsii innokkaita kirjoittajia kaikista Afrikkaa koskevista ilmiöistä. Konfliktit ovat analyyseissä usein vahvasti edustettuina, joten tervetulleita ovat myös hakemukset kirjoittajilta, jotka tuntevat Afrikan maiden yhteiskunnallisia tai kulttuurisia ilmiöitä näiden kysymysten ulkopuolelta. 

Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka / Kirjoittajia: Etsimme Lähi-itä-toimitukseen 1–2 uutta kirjoittajaa. Meillä on jo vankkaa osaamista mm. Turkista, Tunisiasta, Iranista ja Egyptistä, mutta kaipaisimme esimerkiksi Syyriaa syvällisesti tuntevaa, Marokkoa tai Persianlahden maita tuntevia ihmisiä tiimiimme. Jos sinulla on vankkaa osaamista jostain Lähi-idän erityisosa-alueesta (kulttuuri, uskonto, pop-kulttuuri, historia, terveys, ympäristökysymykset, pakolaisuus tai mikä vain muu), otamme mielellämme uusia kirjoittajia myös tältä saralta. 

Amerikat

Pohjois-Amerikka  / Kirjoittajia: The Ulkopolitistin Pohjois-Amerikan tiimiä odottaa kiireinen vaalisyksy. Haemme kirjoittajia, joiden analyysit politiikasta ja yhteiskunnasta eivät rajoitu vain Trumpin viimeisimpien twiittien ruodintaan. Laaja-alainen osaaminen ja uudet näkökulmat alueeseen Quebecistä Kaliforniaan ja Alaskasta Floridaan ovat tervetulleita.

Latinalainen Amerikka ja Karibia / Kirjoittajia: Etsimme Amerikat-toimitukseen Latinalaisen Amerikan ja Karibian alueen tuntijoita analysoimaan monipuolisesti alueen ilmiöitä ja poliittisia tapahtumia. Erityisesti meitä kiinnostaa vahvistaa osaamistamme Meksikon, Venezuelan ja Karibian alueen osalta, mutta otamme ilolla vastaan hakemuksia myös esimerkiksi intohimoisilta Amazon-politiikan tuntijoilta. Lisäksi toivotamme tervetulleeksi hakemuksia kirjoittajilta, jotka haluavat analysoida latinalaisamerikkalaisia yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä myös politiikan ulkopuolelta. 

Konfliktit ja turvallisuus

Toimittajia: Konfliktit ja turvallisuus -toimitus hakee 1–2 toimittajaa täydentämään kokoonpanoa. Globaalien turvallisuuskysymysten tuntemus katsotaan eduksi, mutta tärkeintä on aito kiinnostus syventyä kirjoittajien teksteihin, joiden aiheet vaihtelevat suurvaltakilpailun suurista linjoista konfliktialueiden marginaali-ilmiöihin ja kansainvälisen politiikan tutkimuksen teorioista populaarikulttuurisiin tuotteisiin. Kirjoitusten sujuva editoiminen on toimittajiemme pääasiallista puuhaa, mutta myös omien juttujen kynäily on sallittua, jopa suotavaa!

Viestintä- ja tapahtumatiimi

Tarvitsemme riveihimme 1–2 viestintähenkistä reippailijaa. Vahvuuksiksi katsomme aina innostuksen ja kiinnostuksen rakentaa vetävää somesisältöä, ja tänä vuonna kaipaamme erityisesti visuaalisen puolen osaajia. Osaatko ja palatko halusta päästä kuvittamaan tai rakentelemaan somemaailmaan videoita The Ulkopolitistin aihemaailmasta? Hae meille. Viestijänä pääset syvälle The Ulkopolitistin maailmaan.

Kielenhuoltajat

Eskapistinen protektionismi, rekonstruoitu eskalaatio ja suvereeni legitimiteetti. Pelasta meidät jargonilta, anglismeilta ja munkkilatinalta. Kielenhuoltajana pääset toisaalta hiomaan tekstien yksityiskohtia, toisaalta paneutumaan juttujen rakenteeseen ja ilmausten ymmärrettävyyteen, jotta jokainen teksti saa niin virkailijoiden kuin lähisukulaisten ihon kananlihalle. Kielenhuoltotiimiin etsitään yhtä tai kahta uutta tekijää.

Podcast-tiimi, kulttuuritoimitus, tapahtumatuotanto ja muut

Podcast-tiimi: Haemme riveihimme 1–2 podcast-jaksojen suunnittelusta, editoinnista ja vieraiden buukkaamisesta kiinnostunutta viestintäkykyistä tekijää. Vahvuuksiksi katsomme aikaisemman teknisen kokemuksen äänen ja kuvan leikkaamisesta, editoinnista ja mahdollisesti myös ohjelmien juontamisesta. Olet itseohjautuva ja työskentelet luontevasti myös kiireellisissä toimeksiannoissa. Jaksot nauhoitetaan ja niihin liittyvät työt tehdään usein iltaisin, arkisin klo 18–21. 

Muut: Tiedätkö jotain, mitä me emme tiedä? Kiinnostavatko sotilasstrategiat ja konfliktien tai vaikka rauhan filosofiset ulottuvuudet? Jätä avoin hakemus ja kerro, mihin suuntaan tahtoisit viedä The Ulkopolitistia ja miten.

* * *

Roolit

Kirjoittajat ovat julkaisun selkäranka ja tuottavat pääosan The Ulkopolitistin sisällöstä. Kirjoittajat ammentavat asiaosaamisestaan juttujen ideointiin ja kirjoittavat teräviä artikkeleita maailmanpoliittisista ilmiöistä.

Toimittajat pyörittävät lehden arkea, työstävät julkaisuaikataulua yhdessä kirjoittajien kanssa sekä viilaavat juttujen rakennetta ja kieltä. Toimittajan ja kirjoittajan roolit eivät sulje toisiaan pois. Myös toimittajat voivat kirjoittaa ja kirjoittajat toimittaa.

Viestintätiimi pitää huolen siitä, että sisältömme löytää lukijat, asiantuntijamme näkyvät mediassa ja olemme median aallonharjalla.

Kielenhuoltajat vastaavat siitä, että suuretkin ajatukset ovat selkeitä ja muotoiltu suomen kielen suositusten mukaan, välimerkit aseteltu paikoilleen sekä vieraskieliset nimet naputeltu ns. prikulleen.

Podcast-tiimi tuottaa noin kahdesti kuukaudessa julkaistavan podcast-jakson. Tiimi on myös työstänyt kaupallisia yhteistyöprojekteja muun muassa ulkoministeriön ja Euroopan parlamentin Suomen-toimiston kanssa.

* * *

Hakuohjeet

Hae mukaan lähettämällä meille sähköpostia seuraavien liitteiden kera.

Liitä hakemukseesi:

  1. Ansioluettelo
  2. Vapaamuotoinen hakukirje (max. 1 liuska)
  3. Kirjoittajat ja toimittajat:
    – Juttuehdotus (otsikko + 2–5 lauseen synopsis)
  4. Viestijät ja muut:
    – Kolme ehdotusta (1–3 lausetta/kpl) siitä, miten tehdä The Ulkopolitistista entistä seksikkäämpi

Lisäksi, jos sinulta löytyy:
+ Kirjoittajat ja toimittajat: kirjoitus- tai työnäyte (esim. essee, artikkeli tai blogiteksti)
+ Viestijät ja muut: portfolio

Nimeä sähköpostisi: HAKEMUS – Toimituksen nimi
(esim. HAKEMUS – Suomi / HAKEMUS – Viestintä )

Nimeä tiedostot: Toimitus_SUKUNIMI_ETUNIMI_tiedostotyyppi
(esim. Suomi_MAIJU_MEIKÄLÄINEN_CV / Viestintä_MAIJU_MEIKÄLÄINEN_Portfolio)

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen [email protected] viimeistään torstaina 18.6. klo 23.59.

Kysymyksiin vastaa toimituspäällikkö ja tuleva päätoimittaja Mari Fabritius ([email protected]).

*Emme me oikeasti tiedä, olemmeko me suurin ja vaikuttavin. Olemme valtava, mitä tulee ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan vihkiytyneen toimituksemme kokoon. Julkaisumääräkin on kova (200 000 sanaa vuodessa). Vaikuttavuuttamme voi pohtia yhdessä tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa. Tai kysyä Alexander Stubbilta. Tai ajatella asiaa Ilkka Kanervan näkökulmasta.


Kommentit

Ei vielä aiempia kommentteja.


Lisättävää?

Jätäthän vain asiallisia kommentteja. Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua.


Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *