Rekry on täällä taas – Hae mukaan The Ulkopolitistin tekijäjoukkoon!

The Ulkopolitist | 10.05.2022

Ulko- ja turvallisuuspoliittinen ymmärrys on noussut entistäkin tärkeämpään asemaan viime aikoina. The Ulkopolitistissa haluamme ylläpitää ja parantaa moniäänistä, laadukasta ja lahjomatonta keskustelua kansainvälisistä ilmiöistä ja tapahtumista.

Haemme julkaisukaudelle 2022-23 verkkolehtemme toimitukseen jälleen mukaan uusia, motivoituneita tekijöitä, jotka jakavat kanssamme palon maailman tutkiskeluun ja analysoimiseen. 

Julkaisu pyörii rakkaudesta lajiin -periaatteella eli raa’alla vapaaehtoisvoimalla.

Lupaamme sinulle vastineeksi roppakaupalla hyödyllisiä verkostoja ja yhteisöllisyyttä. Toimituksen jäsenenä opit arvokkaita taitoja, haastat ajatteluasi ja saat väylän tehdä myös uusia aluevaltauksia. Alustamme tarjoaa näkyvyyttä tekemisellesi ja mahdollisuuden rakentaa profiiliasi. 

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä kansainvälisen politiikan ilmiöitä käsittelevä verkkomedia. Ydintoimintamme koostuu kolme kertaa viikossa julkaistavista analyyseista, kommenteista ja arvioista. Järjestämme myös tapahtumia, teemme erilaisia yhteistyöprojekteja ja -kampanjoita sekä toimimme aktiivisesti sosiaalisessa mediassa. Lisäksi julkaisemme säännöllisesti suosittua podcastiamme.

Kollektiivimme koostuu noin sadasta tekijästä. Maantieteellinen sijainti ei ole kynnyskysymys, sillä toimituksemme arki pyörii digitaalisesti Slack-alustalla. Tämän lisäksi tapaamme kuukausittain toimituskokouksissa sekä muissa virallisissa ja vähemmän virallisissa tapaamisissa. 

Lisätietoa ulkopolitisteista löytyy täältä. Verkkomedian taustoista voi lukea täältä.

Arvostamme tekijäjoukossamme moniarvoisuutta ja -äänisyyttä, joten rohkaisemme kaikenlaisista taustoista tulevia tekijöitä hakemaan mukaan. 

Etsimme tulevalle kaudelle joukkoomme erityisesti seuraavia tekijöitä:

Aasia ja Tyynimeri

Kirjoittajia: Aasian ja Tyynenmeren toimitus on avoin hakemuksille aluetta ja sen maita tuntevilta henkilöiltä. Tällä erää kiinnostavat erityisesti kirjoittajat, jotka osaavat avata esimerkiksi Indonesian, Vietnamin, Filippiinien, Intian ja/tai Pakistanin yhteiskunnan ja ulkopolitiikan kiemuroita.

Amerikat / Latinalainen Amerikka

Kirjoittajia: Latinalaisen Amerikan pieni, mutta innostunut tiimi hakee joukkoonsa Etelä- ja Väli-Amerikasta kiinnostuneita motivoituneita ja oma-aloitteisia kirjoittajia. Oletko erikoistunut johonkin tiettyyn alueeseen (Andien -maat, Mercosur -alue, Väli-Amerikka) tai maahan? Tai ehkä sinua kiinnostavat kestävän kehityksen kysymykset, ilmastonmuutos, kauppasuhteet tai kulttuuri?  Erityisesti portugalin kieltä osaaville kirjoittajille olisi tilausta.

Amerikat / Pohjois-Amerikka

Kirjoittajia ja toimittajia: Etsimme tekijöitä sekä kirjoittamaan että toimittamaan tekstejä koskien Pohjois-Amerikan maita. Alueeseen erikoistunut tutkija ei tarvitse olla, mutta toivomme hieman syvällisempää ja analyyttisempaa osaamista ja otetta mantereeseen. Olipa sinulla alueen sisällä jokin erityinen kiinnostuksenkohde (kuten vähemmistökysymykset) tai ei, hae mukaan!

Eurooppa

Toimitussihteeriä: Eurooppa-toimitus etsii itselleen toimitussihteeriä joukkoonsa. Toimitussihteerin tehtäviin kuuluu organisoida julkaistavien tekstien aikataulutus ja editointi, sekä toimia linkkinä päätoimituksen ja aluekohtaisen toimituksen välillä. Toimitussihteeri siis vastaa siitä, että julkaisu toimitetaan, oikoluetaan ja kuvitetaan sekä julkaistaan ajallaan. Jos ihmisten parissa työskentely ja tekstien editoiminen on juttusi, hae rohkeasti mukaan!

Kirjoittajia: Lisäksi Eurooppa-toimitus etsii kirjoittajaa tai kahta tuottamaan sisältörikasta analyysia eurooppalaisesta politiikasta, turvallisuudesta ja ulkopolitiikasta.

Konfliktit ja turvallisuus

Kirjoittajia ja toimittajia: Konfliktit ja turvallisuus -toimitus hakee 1–2 uutta tekijää. Tärkeintä on aito kiinnostus sukeltaa globaalien turvallisuuskysymysten pariin ja tahto tarjota laadukasta analyysia esimerkiksi suurvaltakilpailun uusimmista käänteistä, terrorismin tutkimuksesta tai ilmastonmuutoksen aiheuttamista kriiseistä. Kerro hakemuksessasi kiinnostuksenkohteistasi ja siitä, haluaisitko riveihimme kirjoittajaksi vai kiinnostaisiko sinua tekstien editointi toimittajan roolissa.

Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka

Kirjoittajia ja toimittajia: Haussa on Lähi-itä ja Pohjois-Afrikka -toimitukseemme pari uutta kirjoittajaa ja/tai toimittajaa. Asiantuntemus esimerkiksi Algeriasta, Egyptistä ja Turkista olisi tervetullut lisä nykyiseen joukkoomme. Myös vankka osaaminen jostakin laajemmasta teemasta (esim. alueen kulttuuri, uskonnot, vähemmistöt tai ympäristökysymykset) katsotaan eduksi. Puhtaiden kirjoittajien lisäksi kaipaamme myös toimittajia: jos oman kynäilyn ohella osaat myös editoida muiden tekstejä, mainitse ihmeessä myös tästä hakemuksessasi.

Suomi

Toimitussihteeriä: Haemme Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa tuntevaa henkilöä Suomi-toimituksen tiimimme vetäjäksi. Toimitussihteerinä huolehdit tekstien laadukkaasta työstöprosessista ja niiden julkaisusta ajallaan, mutta pääset myös ideoimaan ja kehittämään juttuja sisällöllisesti kirjoittajien kanssa. 

Ajankohtaisten asioiden aktiivinen seuraaminen ja lujat pohjatiedot Suomen ulkopolitiikasta ovat tässä hommassa plussaa ja tekevät siitä lisäksi mielenkiintoisempaa. Myös tietous pohjoismaisesta yhteistyöstä luetaan eduksi.  

Kielenhuolto

Kielenhuoltajia: Eskapistinen protektionismi, rekonstruoitu eskalaatio ja suvereeni legitimiteetti. Pelasta meidät jargonilta, anglismeilta ja munkkilatinalta. Kielenhuoltajana pääset toisaalta hiomaan tekstien yksityiskohtia, toisaalta paneutumaan juttujen rakenteeseen ja ilmausten ymmärrettävyyteen, jotta jokainen teksti saa niin virkailijoiden kuin lähisukulaisten ihon kananlihalle. Kielenhuoltotiimiin etsitään yhtä tai kahta uutta tekijää.

Viestintä- ja tapahtumatiimi

Viestijöitä: Haemme riveihimme 3-4 uutta viestijää. Vahvuuksiksi katsomme innostuksen ja kiinnostuksen rakentaa vetävää somesisältöä ja tänä vuonna kaipaamme erityisesti viestintäkampanjoista ja brändisuunnittelusta syttyviä osaajia. Ideaalilla hakijalla olisi jo hiukan kokemusta esimerkiksi hakukoneoptimoinnista ja siitä, miten luoda vahvaa brändiä pienellä budjetilla.

Osaatko ja palatko halusta päästä kuvittamaan tai rakentamaan somemaailmaan videoita The Ulkopolitistin aihemaailmasta? Etsimme myös visuaalisen puolen osaajia kuvittamaan juttuja tai video-osaajia laajentamaan somesisältöjen kirjoa.

Jos olet kiinnostunut ulko- ja turvallisuuspoliittisten aiheiden popularisoinnista, hae meille. Viestijänä pääset syvälle The Ulkopolitistin maailmaan ja osaksi paremman ulkopoliittisen keskustelun vaikuttavuuden edistämisessä.

Podcast ja luovat sisällöt

Audio- ja video-osaajia: Haemme riveihimme heittäytymiskykyistä tyyppiä, jolla on kokemusta audiovisuaalisten sisältöjen tekemisestä ja kokonaisuuksien ideoinnista. 

Oletko editointikykyinen podcast-ääni, videotyön salat taitava visualisti tai idearikas konseptisuunnittelija – tai tarvittaessa vähän kaikkea edellä mainituista? 

Jos olet valmis työstämään pitkäjänteisesti kiinnostavia kokonaisuuksia ja työskentelet luontevasti myös aikapaineen alla, tämä on paikkasi. Osa podcast-tiimin projekteista on sisältöyhteistöitä, joissa on mahdollisuus pieneen korvaukseen.

Tekniikka

Tekniikkavelhoja: The Ulkopolitistin pieni mutta tehokas tekniikkatiimi etsii uutta tekijää. Etsimme WordPressin sielunelämää ymmärtävää devaajaa, jolle myöskään design ei ole vierasta. Voit olla myös enemmän designiin painottunut tekijä, joka kuitenkin tulee toimeen myös WordPressin teknisemmän puolen kanssa. The Ulkopolitistin sivusto käyttää Microsoftin Azure-pilveä ja Cloudflaren sisällönjakeluverkostoa, joten myös niiden parissa pääsee halutessaan puuhaamaan. 

Tekniikkatiimi on The Ulkopolitistin toiminnalle kullanarvoinen. Pääset mukaan tiimiin, jonka työllä on todella suuri merkitys.

Muut

Tiedätkö jotain, mitä me emme tiedä? Kiinnostavatko sotilasstrategiat ja konfliktien tai vaikka rauhan filosofiset ulottuvuudet? Jätä avoin hakemus ja kerro, mihin suuntaan tahtoisit viedä The Ulkopolitistia ja miten.

 

* * *

Roolit

Kirjoittajat ovat julkaisun selkäranka ja tuottavat pääosan The Ulkopolitistin sisällöstä. Kirjoittajat ammentavat asiaosaamistaan juttujen ideointiin ja kirjoittavat teräviä artikkeleita maailmanpoliittisista ilmiöistä. Kirjoittajilta edellytetään sitoutumista vähintään kahden jutun kirjoittamiseen julkaisukauden aikana (syyskuu-kesäkuu). Kirjoittajat usein osallistuvat myös toisten kirjoittajien tekstien kommentointiin.

Toimittajat pyörittävät lehden arkea, työstävät julkaisuaikataulua yhdessä kirjoittajien kanssa sekä viilaavat juttujen rakennetta ja kieltä. Toimittajan ja kirjoittajan roolit eivät sulje toisiaan pois. Myös toimittajat voivat kirjoittaa ja kirjoittajat toimittaa.

Toimitussihteerit vastaavat siitä, että toimituksen vastuulla olevat tekstit toimitetaan, oikoluetaan ja kuvitetaan sekä julkaistaan sovitun aikataulun mukaisesti ulkopolitist.fi-verkkosivulla. Toimitussihteeri voi halutessaan delegoida vastuitaan oman toimituksensa toimittajille. 

Kielenhuoltajat oikolukevat kaikki verkkolehdessä julkaistavat tekstit ja huolehtivat niiden luettavuudesta ja tyylistä.

Viestintätiimi pitää huolen siitä, että sisältömme löytää lukijat, asiantuntijamme näkyvät mediassa ja olemme median aallonharjalla. Lisäksi viestinnän alla toimii tehokas tapahtumatiimi, joka vastaa erilaisten keskustelu- ja verkostoitumistilaisuuksien järjestämisestä.

Podcast-tiimi tuottaa joka toinen viikko julkaistavan podcast-jakson. Tiimi on tullut tutuksi myös videotuotannoista sekä kaupallisista yhteistyöprojekteista muun muassa ulkoministeriön, Euroopan parlamentin Suomen-toimiston sekä Microsoftin kanssa.

Tekniikkatiimi vastaa The Ulkopolitistin verkkosivun toiminnasta, tietoturvasta ja teknisestä toteutuksesta ja huolehtii siitä, että verkkosivustomme toimii myös silloin, kun käytämme analyyseissa asiasanoja, joista suuret valtiovallat ja pikkurikolliset eivät pidä.

 

* * *

Hakuohjeet

Hae mukaan lähettämällä meille sähköpostia seuraavien liitteiden kera.

Liitä hakemukseesi:

  1. Ansioluettelo
  2. Vapaamuotoinen motivaatiokirje (max. 1 liuska)
  3. Kirjoittajat:
    – Juttuehdotus (otsikko + 2–5 lauseen synopsis)
  4. Viestijät ja muut:
    – Kolme ehdotusta (1–3 lausetta/kpl) siitä, miten tehdä The Ulkopolitistista entistä upeampi

Lisäksi, jos sinulta löytyy:

+ Kirjoittajat: kirjoitus- tai työnäyte (esim. essee tai artikkeli)
+ Viestijät ja muut: portfolio

Nimeä sähköpostisi: HAKEMUS – Toimituksen nimi
(esim. HAKEMUS – Suomi / HAKEMUS – Viestintä)

Nimeä tiedostot: Toimitus_SUKUNIMI_ETUNIMI_tiedostotyyppi
(esim. Suomi_MAIJU_MEIKÄLÄINEN_CV / Viestintä_MAIJU_MEIKÄLÄINEN_Portfolio)

 

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen [email protected] viimeistään tiistaina 31.5.2022 klo 23.59.

Kysymyksiin vastaa  päätoimittaja Annastina Haapasaari ([email protected]).