Podcast: Kehitysyhteistyö vaakalaudalla?

Kirjoittajan henkilökuva
Annastina Haapasaari | 18.03.2023
Tekstiartikkelin kuva.
Ulkopolitist · Kehitysyhteistyö vaakalaudalla?

Ilmastonmuutoksen, pandemian ja Ukrainan sodan seuraukset ovat iskeneet viime vuosina kipeästi kaikista haavoittuvimmassa asemassa oleviin maihin. Lisäksi köyhyyden aiheuttamat kriisit eivät rajaudu globaaliin etelään, vaan niiden vaikutukset heijastuvat ja kulkeutuvat väistämättä myös muualle.

Siksi kehitysyhteistyö tarkoittaa panostamista vakaampaan maailmaan myös Suomelle.

Kuitenkin, kevään eduskuntavaalien alla kehitysyhteistyö on noussut yhdeksi valtiovarainministeriön ehdottamista leikkauskohteista. Onko kehitysyhteistyössâ tinkimisen varaa? 

Entä mitä kehitysyhteistyöllä ylipäätään voidaan saavuttaa? Vaatiiko tuntuva, todellista muutosta aikaan saava apu ja polku kohti oikeudenmukaisempaa maailmaa kuitenkin kehitysyhteistyön määrärahoja järeämmät otteet?

Jakson asiantuntijavieraina ovat Fingon vaikuttamistyön johtaja Ilmari Nalbantoglu, Suomen lähetysseuran johtava vaikuttamistyön asiantuntija Niko Humalisto ja kehityskysymyksiin erikoistunut, Taksvärkki ry.:n varapuheenjohtaja sekä The Ulkopolitistin Aasia ja Tyynimeri-aluetoimituksen toimittaja Lotta Kivinen.

Äänitys: 15.3.2023
Juontaja: Annastina Haapasaari
Editointi: Annastina Haapasaari
Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa.
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta

Lue myös