Podcast: Työtehtävänä sota – Millaista on toimittajan työ konfliktialueella?

Kirjoittajan henkilökuva
Anni Lindgren | 29.04.2023
Tekstiartikkelin kuva.
Ulkopolitist · Työtehtävänä sota – Millaista on toimittajan työ konfliktialueella?

Miten valmistautua työpäivään, kun sen kohteena on sotatanner? Podcastissa ääneen pääsevät ne, jotka tuovat meille uutiset sodan keskeltä.

Venäjän hyökkäys Ukrainaan on tuonut mukanaan kokonaisvaltaisen sotauutisoinnin, joka vaatii uudenlaista läsnäoloa myös toimittajilta. Kun maailmanpolitiikka kovenee ja teknologia kehittyy, työskentely kriisialueilla on yhä keskeisempi osa myös suomalaisten mediatalojen agendaa.

The Ulkopolitist -podcastin jaksossa keskustellaan toimittajuudesta konflikti- ja sota-alueilla. Kuulemme, mistä työssä kriisialueella on oikeastaan kyse, millaisia valintoja komennuksilla tehdään ja miten sota Euroopassa on muokannut toimittajien työtä.

Asiantuntijavieraina jaksossa: 

Antti Kuronen on Ylen ulkomaantoimittaja, joka on työskennellyt kiinteästi Ukrainassa jo vuodesta 2014. Kuronen palkittiin vuonna 2022 Vuoden eurooppalainen -palkinnolla, joka myönnetään eurooppalaisten arvojen ja demokratian puolesta tehtävästä työstä.

Sami Kero on Helsingin Sanomien valokuvaaja, joka on kuvannut kriisialueilla lähes 20 vuoden ajan. Kero on palkittu lukuisia kertoja muun muassa Vuoden lehtikuva -palkinnolla, viimeisimpänä vuonna 2023 Ukrainassa ottamastaan kuvasta.

Äänitys: 26.4.2023

Juontajat: Anni Lindgren

Editointi: Anni Lindgren

Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa.Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta

Lue myös