The Ulkopolitistin rekry on jälleen täällä – hae mukaan kaudelle 2024–25!

The Ulkopolitist | 25.05.2024
Tekstiartikkelin kuva.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikan ymmärrys on korostunut niin kaduilla kuin kabineteissa. 

Haemme julkaisukaudelle 2024–25 verkkolehtemme toimitukseen mukaan uusia, motivoituneita tekijöitä, jotka jakavat palomme maailman tutkiskeluun ja analysointiin.

Julkaisu pyörii rakkaudesta lajiin -periaatteella eli raa’alla vapaaehtoisvoimalla.

Tarjoamme sinulle alustan, jolla voit tuoda ajatuksesi julki ja osallistua parempaan ulkopoliittiseen keskusteluun. The Ulkopolitist avaa mahdollisuuden kehittää asiantuntijaprofiiliasi ja auttaa verkostoitumaan alan tekijöiden kanssa. Kannustamme haastamaan ajatteluasi ja tekemään myös uusia aluevaltauksia. 

The Ulkopolitist on vuonna 2011 perustettu ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä kansainvälisen politiikan ilmiöitä käsittelevä verkkomedia. Ydintoimintaamme ovat verkkolehdessämme ilmestyvät tekstit, joiden lisäksi julkaisemme mm. podcastia, järjestämme tilaisuuksia ja toteutamme erilaisia yhteistyöprojekteja.

Kollektiivimme koostuu noin sadasta tekijästä. Maantieteellinen sijainti ei ole kynnyskysymys, sillä toimituksemme arki pyörii digitaalisesti Slack-alustalla. Tämän lisäksi tapaamme livenä – useimmiten Helsingissä – esimerkiksi toimituskokouksissamme.

Lisätietoa ulkopolitisteista löytyy täältä. Verkkomedian taustoista voi lukea täältä.

Arvostamme tekijäjoukossamme moniarvoisuutta ja -äänisyyttä, joten rohkaisemme kaikenlaisista taustoista tulevia tekijöitä hakemaan mukaan. 

Etsimme tulevalle kaudelle joukkoomme erityisesti seuraavia tekijöitä:

Aasia ja Tyynimeri

Kirjoittajia: Aasia ja Tyynimeri -toimitus etsii kahta tai kolmea uutta kirjoittajaa, jotka osaavat avata alueen talouden, turvallisuuspolitiikan ja maiden sisäpolitiikan kiemuroita lukijoita kiinnostavalla tavalla. Tilausta olisi erityisesti kirjoittajille, jotka ovat kiinnostuneita kirjoittamaan Korean niemimaan, Kiinan sekä Kaakkois- ja Etelä-Aasian politiikasta. Eikä hätää, vaikka oma osaamisesi ei juuri näihin alueisiin tai maihin keskittyisikään – toivotamme tervetulleeksi hakemukset kaikilta, joilla on motivaatiota ja kiinnostusta kirjoittaa Aasian ja Tyynenmeren alueesta.

Afrikka ja Lähi-itä

Kirjoittajia: Afrikan ja Lähi-idän toimitus etsii riveihinsä kahta tai kolmea uutta kirjoittajaa. Asiantuntemus esimerkiksi ranskankielisen Afrikan maista olisi tervetullut lisä nykyiseen joukkoomme. Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan osalta kaipailemme muun muassa Egyptin, Marokon, Algerian ja Syyrian tuntijoita. Myös vankka osaaminen jostakin laajemmasta teemasta katsotaan eduksi. Jos olet motivoitunut ja oma-aloitteinen kirjoittaja, hae mukaan!

Latinalainen Amerikka

Kirjoittajia ja toimittajia: Latinalaisen Amerikan innostunut ja asiantunteva tiimi hakee joukkoonsa Latinalaista Amerikkaa ja Karibiaa tuntevia kirjoittajia ja toimittajia. Oletko perehtynyt Andien alueeseen, Brasilian politiikkaan tai alkuperäiskansojen asemaan päätöksenteossa? Kerro hakemuksessa osaamisestasi ja mainitse, kummasta roolista olisit kiinnostunut. Hyvät pohjatiedot ja analyyttinen ote ovat molemmissa tehtävissä eduksi.

Pohjois-Amerikka

Kirjoittajia ja toimittajia: Pohjois-Amerikan toimitus hakee riveihinsä uusia kirjoittajia. Asiantuntemus Yhdysvaltain sisä- ja ulkopolitiikasta on tässä toimituksessa ensisijaista, mutta tuoreet näkökulmat sosiaalisiin ja kulttuurisiin ilmiöihin otetaan innolla vastaan. Myös erityisosaaminen Kanadasta on eduksi. Hakemuksessa kannattaa myös mainita, mitä teemoja seuraat alueella mieluiten.                                                                

Eurooppa 

Kirjoittajia: Eurooppa-toimitus etsii ainakin yhtä uutta kirjoittajaa tuottamaan sisältörikasta analyysia eurooppalaisesta politiikasta ja turvallisuudesta. Oli kyse sitten asiantuntijuudesta EU:n elinkeinopolitiikassa, baltialaisten kulttuurien syvävirtauksissa tai baskien kielipolitiikan koukeroissa, Eurooppa-toimitus on juuri sinun paikkasi. Jos siis omaat näkemystä ja tietotaitoa jonkin Euroopan maan, instituution tai alueen politiikasta ja kynä pysyy kädessä, älä epäröi hakea mukaan.

Konfliktit ja turvallisuus

Kirjoittajia: Konfliktit ja turvallisuus -toimitus hakee uusia kirjoittajia. Tärkeintä on aito kiinnostus sukeltaa globaalien turvallisuuskysymysten pariin ja tahto tarjota laadukasta analyysia esimerkiksi suurvaltakilpailun käänteistä, terrorismin tutkimuksesta tai ilmastonmuutoksen aiheuttamista kriiseistä. Arvostamme vahvaa asiantuntemusta maailman konflikteista ja turvallisuudesta sekä kykyä kirjoittaa kriittisesti ja analyyttisesti mutta kuitenkin yleistajuisesti. Kerro hakemuksessasi kiinnostuksenkohteistasi ja teemoista, joista haluaisit kirjoittaa riveissämme.   

Suomi 

Kirjoittajia: Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan keskittynyt toimituksemme rekrytoi uusia kirjoittajia. Suomi-toimituksessa tarkastellaan Suomen toimintaa kansainvälisessä politiikassa, ja yhtäältä globaalien kehityskulkujen heijastumista Suomen omaan ulko- ja turvallisuuspolitiikkaan. Arvostamme asiantuntevaa, kyseenalaistavaa kirjoittamistyyliä, joka rakentuu hyvin perustelevalle ulko-  ja turvallisuuspoliittiselle argumentaatiolle. Sotilaallisen turvallisuuden korostumisen vastapainoksi erilaiset pehmeän vallan ja laajan turvallisuuden tuntijat ovat tervetulleita joukkoomme.

Globaalit ilmiöt

Kirjoittajia: Globaalit ilmiöt -toimitus tarjoaa loistavan alustan asiantunteville kirjoittajille, joille koko maailma on auki. Mukaan kutsumme tietenkin generalisteja, mutta erityisesti spesialisteja, jotka haluavat sijoittaa erikoistumisalansa globaaliin kontekstiin. Rohkaisemme myös käsittelemään megatrendejä esimerkiksi taiteen ja kulttuurin kautta. Kiinnostipa sinua sitten ihmiskunnan kohtalonkysymykset tai pienen ihmisen selviytymistarina, tärkeintä meille on uteliaisuus, valveutuneisuus sekä terävä kynä.

Toimittajaa: Haemme myös toimittajaa, joka kommentoi ja editoi tekstejä kirjoitusprosessin aikana ja auttaa lopulta saamaan artikkelit valmiiksi. Vankka yleissivistys ja hyvät vuorovaikutustaidot ovat valttikorttejasi. Kirjoittaminen ja toimittaminen eivät sulje toisiaan pois, mutta jos haluat sparrata kollegojasi ja kehittyä samalla itsekin, tämä tehtävä on sinua varten.

Viestintä- ja tapahtumatiimi

Viestijöitä: Liikutko ketterästi sosiaalisen median kanavissa? Osaatko viestiä vaikuttavasti, löytyykö sinulta visuaalista silmää? Hae mukaan The Ulkopolitistin viestintä- ja tapahtumatiimiin! Viestijänä saat helikopterinäkymän verkkomedian koko toimintaan ja pääset edistämään paremman ulkopoliittisen keskustelun vaikuttavuutta.

Osana tiimiä pääset popularisoimaan ulko- ja turvallisuuspoliittisesti polttavia aiheita sekä toteuttamaan ajankohtaisia sidosryhmätapahtumia. Etsimme erityisesti visuaalisen puolen osaajia sekä videon taitajia, sekä kaipaamme myös viestintäkampanjoista ja brändisuunnittelusta syttyviä osaajia.

Vahvuuksiksi katsomme innostuksen rakentaa vetävää somesisältöä sekä kehittää verkkomedian viestinnän isoa kuvaa. Asenne ja halu oppia ratkaisevat; kannustammekin hakemaan, vaikka sinulla ei välttämättä vielä olisi aiempaa kokemusta viestinnän tehtävistä. 

Kielenhuolto

Kielenhuoltajia: Kielenhuoltajana pääset toisaalta hiomaan yksityiskohtia, toisaalta paneutumaan juttujen rakenteeseen ja ilmausten ymmärrettävyyteen, jotta jokainen teksti saa niin virkailijoiden kuin lähisukulaisten ihon kananlihalle. 

The Ulkopolitistissa kielenhuoltajat vastaavat siitä, että suuretkin ajatukset ovat selkeitä ja suomen kielen suositusten mukaisesti muotoiltuja, välimerkit aseteltu paikoilleen sekä vieraskieliset nimet naputeltu niin sanotusti prikulleen. Termiosaamisestakaan ei ole työssä haittaa.

Julkaisun kielenhuoltotiimiin kuuluu eritaustaisia, kielestä kiinnostuneita tekijöitä. Lisätietoa The Ulkopolitistin kielenhuoltajista on täällä.

Muut

Tiedätkö jotain, mitä me emme tiedä? Onko mielessäsi visio siitä, mikä kanava tai formaatti ulkopoliittisen analyysimme tulisi seuraavaksi ottaa haltuun? 

Edellisillä kausilla uusia avauksiamme ovat olleet esimerkiksi vaalikoneet ja presidentinvaalipaneeli, vuodenvaihteen riemukas tietovisa sekä uusittu uutiskirjeemme.

Jätä avoin hakemus ja kerro, mihin suuntaan tahtoisit viedä The Ulkopolitistia ja miten.

* * *

Roolit

Kirjoittajat ovat julkaisun selkäranka ja tuottavat valtaosan The Ulkopolitistin sisällöstä. Kirjoittajat ammentavat asiaosaamistaan juttujen ideointiin ja kirjoittavat teräviä artikkeleita maailmanpoliittisista ilmiöistä. Kirjoittajilta edellytetään sitoutumista vähintään kahden jutun kirjoittamiseen julkaisukauden (syyskuu-kesäkuu) aikana. Kirjoittajat usein osallistuvat myös toisten kirjoittajien tekstien kommentointiin.

Toimittajat pyörittävät lehden arkea, työstävät julkaisuaikataulua yhdessä kirjoittajien kanssa sekä viilaavat juttujen rakennetta ja kieltä. Toimittajan ja kirjoittajan roolit eivät sulje toisiaan pois. Myös toimittajat voivat kirjoittaa ja kirjoittajat toimittaa.

Toimitussihteerit vastaavat siitä, että toimituksen vastuulla olevat tekstit toimitetaan, oikoluetaan ja kuvitetaan sekä julkaistaan sovitun aikataulun mukaisesti ulkopolitist.fi-verkkosivulla. Toimitussihteeri voi halutessaan delegoida vastuitaan oman toimituksensa toimittajille.

Kielenhuoltajat oikolukevat kaikki verkkolehdessä julkaistavat tekstit ja huolehtivat niiden luettavuudesta ja tyylistä. 

Viestintätiimi pitää huolen siitä, että sisältömme löytää lukijat, asiantuntijamme näkyvät ja olemme median aallonharjalla. Lisäksi viestinnän alla toimii tehokas tapahtumatiimi, joka vastaa erilaisten keskustelu- ja verkostoitumistilaisuuksien järjestämisestä. 

Podcast-tiimi tuottaa joka toinen viikko julkaistavan podcast-jakson. Tiimi on tullut tutuksi myös videotuotannoista sekä kaupallisista yhteistyöprojekteista muun muassa ulkoministeriön, Euroopan parlamentin Suomen-toimiston sekä Microsoftin kanssa.

Tekniikkatiimi vastaa The Ulkopolitistin verkkosivun toiminnasta, tietoturvasta ja teknisestä toteutuksesta.

* * * 

Hakuohjeet

Hae mukaan lähettämällä meille sähköpostia seuraavien liitteiden kera:

  • Ansioluettelo
  • Vapaamuotoinen motivaatiokirje (max. 1 liuska)
  • Kirjoittajat:
    – Juttuehdotus (otsikko + 2–5 lauseen synopsis)
  • Viestijät ja podcast-tiimi:
    – Kolme ehdotusta (1–3 lausetta/kpl) siitä, miten tehdä The Ulkopolitistista entistä upeampi

 Lisäksi, jos sinulta löytyy:

  • Kirjoittajat ja toimittajat: kirjoitus- tai työnäyte (esim. essee tai artikkeli)
  • Viestijät ja muut: portfolio 

Nimeä sähköpostisi: HAKEMUS – Toimituksen nimi
(esim. HAKEMUS – Suomi / HAKEMUS – Viestintä)

Nimeä tiedostot: Toimitus_SUKUNIMI_ETUNIMI_tiedostotyyppi
(esim. Suomi_MAIJU_MEIKÄLÄINEN_CV / Viestintä_MAIJU_MEIKÄLÄINEN_Portfolio)

Lähetä hakemuksesi osoitteeseen [email protected] viimeistään maanantaina 10.6.2024 klo 23.59.

Kysymyksiin vastaa päätoimittaja Annastina Haapasaari ([email protected]).

Lue myös