Taiwan tervehtii länttä, Kiina kiristelee hampaitaan

Tekstiartikkelin kuva.

Suurvaltapolitiikka, maailmantalous ja demokratiakehitys ovat Taiwanin alueen uusimpien käänteiden keskeiset ainekset. Millaisia ratkaisuja Itä-Aasiassa kyteviin jännitteisiin on tarjolla?

Taiwan nousi loppukesästä otsikoihin, kun se ajautui jälleen Kiinan ja Yhdysvaltain kädenväännön keskelle.

Taiwanin suhde Kiinaan on aina ollut jännitteinen, mutta tilanne kiristyi entisestään Yhdysvaltojen edustajainhuoneen puheenjohtajan Nancy Pelosin elokuisen Taiwanin-vierailun myötä. Kiina reagoi vierailuun suurilla sotaharjoituksilla Taiwanin lähiympäristössä. Kansainvälinen media on kutsunut tilannetta huolestuttavimmaksi vuosikymmeniin. 


Syksyn ensimmäisessä podcast-jaksossa keskustellaan Taiwanin tilanteesta ja pohditaan sen mahdollisia kehityskulkuja. Mistä nykytapahtumat juontuvat ja millaisia vaikutuksia niillä on muihin valtioihin ja kansainväliseen politiikkaan? Mitä Yhdysvallat tai Kiina haluavat Taiwanilta – tai toisiltaan?

Asiantuntijavieraina jaksossa:

Mikael Mattlin on Ulkopoliittisen instituutin tutkimusprofessori, jonka erikoisalaa ovat Kiinan sisä- ja ulkopolitiikka, Taiwan sekä globaali talous.
Shiyu Miao on kirjoittaja The Ulkopolitistin Aasia ja Tyynimeri -toimituksessa ja konsultti skenaario- ja strategiatyöhön erikoistuneella konsulttitoimisto Capfulilla.

Äänitys: 30.8.2022
Juontajat: Anni Lindgren ja Sofia Blanco Sequeiros
Editointi: Anni Lindgren
Jakso on toteutettu yhteistyössä jakso.fi:n kanssa
Kuuntele kaikki The Ulkopolitistin podcastit Spotifysta


Lisättävää?

Ylläpito tarkistaa kommentit ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.